BAKLAN’DA KONUT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

link

Denizli’nin en şirin ilçelerinden biri olan Baklan’da bir sorun daha Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’le çözüme kavuşuyor. Merkez ilçedeki konut sorununun çözümünün ardından bu kez de Boğaziçi Mahallesi’nde konut yapımı için girişimlerine hız veren Başkan Gülsever, gerekli adımları attı ve konuyla ilgili vatandaşlarla bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Gülsever, “Boğaziçi Mahallemiz’de uzun yıllardır yaşanan konut sorununu çözüme kavuşturmak için yüzlerce vatandaşımızın katılımıyla kendilerinin istek, talep ve önerileri doğrultusunda sorunun çözümüne odaklı verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Mahallemizde imar uygulama çalışmaları tamamlandı” dedi.

İMAR UYGULAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
İmar uygulama çalışmalarının içeriği konusunda da bilgiler veren Başkan Gülsever, “Baklan ilçe ve mahallerimizde vatandaşlarımız tarafından ihtiyaç duyulan konut, ahır, ağıl gibi yapıların inşasında ve altyapı hizmetlerinin düzenli ve yeterli bir şekilde verilmesinde, insanımızın modern yaşamında ve kalkınmasında olmazsa olmaz olan imar uygulama çalışmaları Denizli Büyükşehir Belediyemiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mız ve İller Bankası Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülüyor. Öncelikle Boğaziçi Mahallemiz’de imar uygulama çalışmaları bitirilerek halkın hizmetine sunuldu” şeklinde konuştu.

İLGİLİ BİRİMLERE BAŞVURULAR YAPILDI
Belediyelerine, Boğaziçi Mahallesi’nde yaşayan 162 vatandaşın konut edinme talebinde bulunduğunun belirten Başkan Gülsever, “Belediyemiz tarafından halkımızın konut ihtiyaçlarının giderilmesi ve taleplerinin karşılanması için hazırlanan ve çok sayıda vatandaşımızın yararlanabileceği taslak konut projeleri kendilerinin beğeni ve tanıtımına sunuldu. Boğaziçi Mahallemiz’de halkımızla yapmış olduğumuz istişare toplantısında proje büyük bir memnuniyetle karşılandı. Boğaziçi Mahallemiz’de 162 vatandaşımız tarafından istenilen toplu konut projemizin hayata geçirilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’na başvurumuz yapıldı” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞLARIN TALEPLERİ ALINDI
Ayrıca Boğaziçi Mahallesi’yle ilgili olarak hükümetin, büyükşehir belediyesinin ve ilçe belediyesi tarafından yapılan ve yapılmakta olan faaliyetlerle ilgili vatandaşlara bilgiler de verdiklerinin altını çizen Başkan Gülsever, “Vatandaşlarımızın talep, istek ve önerilerini aldık. Boğaziçi Mahallemiz’de yapılan toplantıya yoğun katılım sağlayan, öneri sunan, kendilerine hizmet sunumunda yapılan çalışmalara ilgi ve alaka gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Kaynak: Kaynak Link