BAKLAN’DAKİ BEŞ YILDIZLI OKULA 32 ÖĞRENCİ YERLEŞTİ

Baklan İlçesi’nde Belediye Başkanlığınca inşa edilen ve 2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı’nda hizmet verecek olan Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 30 öğrencilik kontenjanın yanı sıra deprem bölgesinden 2 öğrenci de yerleştirildi. Tercih yapan öğrencilerin tamamının kayıtlarını yaptırdığı öğrenildi.

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, çalışma arkadaşları ve ilçe halkının katkılarıyla hayata geçirilen Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) onay alındı. Yarı Bodrum + Zemin + 1 katlı okul, 2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı’nda hizmet vermeye başlayacak. Liselere Geçiş sınavı ve tercih sürecin ardından MEB, Tarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 30 öğrencilik kontenjan ayırdı. Öğrenci ve velilerden de ilgi gören okula deprem bölgesinden 2 öğrencilik de kontenjan verildi.

“5 YILDIZLI OKUL YAPTIK”

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever; “Okulumuza 30 öğrencilik kontenjan ayrılmıştı. Ayrılan kontenjanımız anında doldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla okulumuza deprem bölgesinden 2 öğrenci kontenjan verildi. Öğrencilerimizin hepsi, sistem üzerinden kesin kayıtlarını yaptırdı. Okulumuz yeni eğitim öğretim yılında 32 öğrenciyle başlayacak. İlçemize neredeyse 5 yıldızlı okul yaptık. büyük bir ilgi gören okulumuzun, fiziki şartlarının da uygun ve yeterli olması dolayılasıyla kontenjan artışı için müracaatımız oldu. Yaptığımız görüşmelerde teklifimizin bakanlık tarafından olumlu karşılandı. Bekliyoruz ki önümüzdeki günlerde bu kontenjan artışı verilecektir” dedi.

İLÇE EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

Okula gelen öğrencilerin sahip olacağı avantajları da aktaran Yusuf Gülsever; “Öğrencilerimizin okulu bitirmesinin hemen ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nda istihdamı mümkün. Ayrıca üniversitelerin ziraat fakültelerinde geçişte, temel eğitimi almış olacakları öğrenim ve iş hayatlarında daha başarılı olacaklardır. Öğrencilerimiz, iş hayatına atılmak isterse kendi işini de kurabiliyor. Kendi işini kurmak isteyenler için devletimiz ve Tarım ve  Orman Bakanlığımız, bu konuda hibe destekleri vermektedir. Öğrencilerin öğrencilik sigortaları da olacak. Staj döneminde ise asgari ücretin belirli oranında ödeme yapılıyor. Tarım sektörüne ivme kazandıracak olan, ileri teknolojide zirai üretim, tarım sanayi tesislerinin kurulumu ve zirai alet yapımında bilgi ve beceri ile donanımlı gençlerin yetişeceği okulumuz, aynı zamanda ilçemizin ekonomisine ve sosyal yaşamına da büyük katkılar sağlayacaktır. Okulun arsasının temininde yardımcı olan Hacı Halil Aydoğdu, Hacı Mehmet Ali Çoban’a, inşaatın yapımında ve okulun açılmasında katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz. Baklanımıza, öğrencilerimize ve türk tarımına hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: https://denizliyeniolay.com/ilceler/68427-baklandaki-bes-yildizli-okula-32-ogrenci-yerlesti